…δεν νοείται τέχνη κλεισμένη σε όρια και κανόνες!

Οι Chroma (Χρώμα) είναι ένα μουσικό συγκρότημα που ισχυρίζεται ότι παίζει ελληνόφωνο κυκλοθυμικό ροκ μέσα από μία ποπ διάσταση.

Δραστηριοποιείται σχεδόν με την ίδια σύνθεση εδώ και 13 χρόνια και μετρά στο ενεργητικό του 2 δίσκους, 2 singles και πάμπολλες live εμφανίσεις (σίγουρα πάνω από 100) σε μαγαζιά και συναυλιακούς χώρους.

Σε ότι αφορά τις συνεργασίες, στον πρώτο δίσκο του γκρουπ και συγκεκριμένα στο τραγούδι «Όνειρο» συμμετείχε ο Διονύσης Σαββόπουλος! Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η συνεργασία με τον γνωστό τραγουδοποιό  Ζακ Στεφάνου κατά την περίοδο 2013-2014 η οποία οδήγησε στην ηχογράφηση του πιο γνωστού τραγουδιού του συγκροτήματος «Ερωτικός Μετανάστης». Επιπρόσθετα κατά την διετία 2015-16 το συγκρότημα παρουσιάστηκε σε δρώμενα της Θεσσαλονίκης σχηματίζοντας με μέλη της μπάντας κρουστών δρόμου Κρουστόφωνο ένα 13μελές μουσικό συγκρότημα που πειραματιζόταν στη μίξη διαφορετικών ειδών μουσικής και ήχων (ποπ, ροκ, ρέγκε, ελληνικά παραδοσιακά, λάτιν και αφρικανικά).

Το συγκρότημα έχει διασκευάσει τραγούδια των Χάρις Αλεξίου (Zήτα μου ότι θες), Νίκου Πορτοκάλογλου (Βάλε μου δύσκολα) και Μάνου Χατζιδάκι (Πες μου μια λέξη) ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Στάθη Παχίδη (Άγαμοι Θύται) ηχογραφώντας το τραγούδι του «Όπλο Φονικό» που βρίσκεται στο δεύτερο άλμπουμ της μπάντας (το λεγόμενο «Κόκκινο» άλμπουμ).

Το κανάλι των Chroma στο youtube μετρά πάνω από 285χιλ. θεάσεις

Τέλος, οι Chroma έχουν ανοίξει συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών της ελληνικής και ξένης σκηνής όπως των ΜΠΛΕ, Παύλου Παυλίδη, Graig Walker (Archive).

Οι Chroma είναι:

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος – Φωνητικά, Ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα, ουκουλέλε

Χρήστος Κυριακόπουλος – Μπάσο, β φωνητικά

Μανώλης Πετσανάκης – Κιθάρες, β φωνητικά

Φάνης Πλουμής – Κιθάρες, β Φωνητικά, Φυσαρμόνικα

Simon Γεωργίου – Τύμπανα & κρουστά, β’ φωνητικά